“Groter durven dromen”

21-03-2024 365 keer bekeken

Er zijn twee nieuwe gezichten binnen U Ned: Elsje Kaptijn en Henk Jan Zoer. Elsje houdt zich bezig met de ontwikkelstrategie voor Regiopoorten. Henk Jan doet als projectleider zijn eerste grote MIRT onderzoek, het MIRT onderzoek A12 zone in samenhang met Rijnenburg. Maak kennis met ze!

Elsje Kaptijn

Het enthousiasme spat er bij beiden vanaf. “Wat ik nu doe en onderzoek, draagt bij aan de ontwikkeling van de regio in het NOVEX gebied Utrecht-Amersfoort. Ik zie heel veel potentie voor de toekomst. Neem de ontwikkelstrategie Regiopoorten. Samen met tien gemeenten in de regio Amersfoort en Utrecht werken we aan een betere bereikbaarheid en meer woningen en werkgelegenheid. Daar hebben de gemeenten afzonderlijk profijt van en de regio als geheel”, aldus Elsje.

Thuiswedstrijd
Voor Henk Jan voelt het MIRT onderzoek A12 in samenhang met Rijnenburg zone als een thuiswedstrijd. “Ik woon zelf in Utrecht en ken de omgeving. Ontzettend mooi dat ik vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit onderzoek voor mijn eigen stad en regio kan doen.” Henk Jan is vanuit het Rijk aangesteld als projectleider voor het onderzoek. Hij trekt hierin samen op met Marijke van Wely, die het projectleiderschap vanuit de gemeente Utrecht invult.

Henk Jan Zoer

Op één lijn
“Het is fijn om met Marijke op te trekken. Zij kent het speelveld heel goed.” En dat is hartstikke nodig in het werk. Henk Jan: “In de onderzoeken die we bij U Ned doen, zijn veel spelers betrokken. Die spelers hebben eigen belangen en wensen. Dat is volkomen logisch, maar we moeten ook met elkaar op één lijn komen.”
Elsje vult aan: “Binnen U Ned werken we met mensen van het Rijk, provincie en gemeenten, maar ook met organisaties als NS en Prorail.  Het is bijzonder en goed dat we al deze verschillende partijen ontmoeten en gezamenlijk aan opgaven werken.”

Eigen tempo
Een uitdaging in het werk is alle relevante informatie zo goed mogelijk met elkaar delen. Henk Jan: “Als uit  ‘onderzoek x’ blijkt dat iets niet mogelijk is, heeft dat mogelijk effect op ‘onderzoek y’. Omdat we onder de vlag van U Ned werken, wordt deze informatie meer vanzelfsprekend aan elkaar doorgegeven. En dat is efficiënt. Maar ook complex. Omdat ieder onderzoek in een eigen tempo wordt uitgevoerd.”

Samenhang en samenwerken. Dat zijn toch wel de twee kernwoorden die blijven hangen. Elsje besluit: “Ik wil gemeenten verleiden groter te durven dromen. Door vraagstukken in samenhang op te pakken, is er vaak veel meer mogelijk.”
 

Over Henk Jan
Henk Jan studeerde Sociale Geografie en Sociologie aan de Universiteit van Groningen. Na zijn studie werkte hij onder andere als projectmanager aan de aannemerskant aan de vernieuwing van de centrumzijde van Amsterdam Centraal Station en begeleidde hij als projectleider meerdere bouw- en infratenders (waarde €50 miljoen - €200 miljoen). Hij werkt nu als project- & programmamanager MIRT projecten en programma's bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Over Elsje
Elsje bezocht de Universiteit van Wageningen voor een studie Landschapsarchitectuur en planning. Ze werkte hiervoor bij architectenbureau INBO en was daar onder ander gedetacheerd bij de Metropoolregio Amsterdam als projectleider voor het SBAB programma Bereikbare steden. Vanaf oktober vorig jaar is ze in dienst bij U10 als strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Wil je meer weten over het MIRT onderzoek A12 in samenhang met Rijnenburg? Lees dan dit nieuwsbericht
Meer informatie over de ontwikkelstrategie Regiopoorten vind je hier

In het programma U Ned werken het Rijk, de Provincie Utrecht en de regio aan een gezonde groei van de regio Utrecht.

Archief

Cookie-instellingen