MIRT-inloopavond geslaagd

15-09-2022 543 keer bekeken

Op het Stadskantoor van Utrecht vond op 12 september een informatieve inloopavond over de MIRT-verkenning OV en Wonen plaats. Ruim 75 goed geïnformeerde bezoekers uit de regio, jong en oud, deelden hun opmerkingen over de onderzochte ov-maatregelen met de aanwezige onderzoekers.

In de MIRT-verkenning OV en Wonen zijn oplossingen onderzocht om Utrecht Science Park beter bereikbaar te maken, overbelasting rond Utrecht Centraal te voorkomen, en (nieuwe) woon- en werklocaties in Utrecht Zuidwest en Nieuwegein goed bereikbaar te maken. De ov-maatregelen die in deze programmalijn van U Ned onderzocht zijn, werden die avond op grote panelen gedeeld met de bezoekers.

Opmerkingen welkom

In interessante gesprekken en discussies deelden aanwezigen hun opvattingen direct met onderzoekers of voerden deze in op het digitale participatieplatform. Dit platform staat nog tot 20 september open om er opmerkingen over de onderzochte maatregelen met ons te delen. Alle opmerkingen, ook rond eerdere bijeenkomsten, nemen we mee in onze eindrapportage over de onderzochte ov-maatregelen.

Vervolg MIRT-verkenning

Op basis van alle informatie bepalen bestuurders dit najaar welke ov-maatregelen afvallen en welke we verder onderzoeken in de MIRT-verkenning. Uiteindelijk werken we toe naar één voorkeurscombinatie van maatregelen, om bereikbaarheid van onze stad en regio te verbeteren en zo (nieuwe) woningbouw mogelijk te maken. Hiervan houden we je op de hoogte.

Heb je specifieke interesse in de MIRT-verkenning? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

In het programma U Ned werken het Rijk, de Provincie Utrecht en de regio aan een gezonde groei van de regio Utrecht.

Archief

Cookie-instellingen