Even voorstellen: Hannah Cremers

16-03-2022 887 keer bekeken

Het programmateam bestaat uit de mensen die samen dagelijks met U Ned aan de slag zijn. In deze terugkerende rubriek stellen de programmateamleden zich om de beurt aan u voor. Dit keer is dat Hannah Cremers, programmadirecteur bij U Ned.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

“Mijn naam is Hannah Cremers en sinds 1 januari ben ik programmadirecteur bij U Ned. Als opgeleid ingenieur en stedenbouwkundige, heb ik altijd gewerkt in het ruimtelijk domein, op het snijvlak van plannen maken en realisatie. Na zes jaar bij Rijkswaterstaat startte ik als programmamanager bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Van daaruit ben ik nu aangesteld als programmadirecteur U Ned. Omdat ik eerder één van de trekkers van Utrecht Nabij was, en plaatsvervangend programmadirecteur U Ned, ken ik de organisatie en haar opgaven goed. Ik heb erg veel zin om nu samen het -in Utrecht Nabij geschetste- gedeelde perspectief te concretiseren!”

Wat zie je als jouw grootste opgave binnen U Ned?

“Er ligt een enorme ruimtelijke puzzel in onze regio. We willen groeien en dat óók nog op een duurzame en gezonde manier. Om voortgang te maken moeten we de grote uitdagingen waar we voor staan opknippen in logische stappen. Het op één lijn krijgen van de betrokken partijen, en het verbinden van de overheidslagen, zie ik daarom als mijn grootse opgave.”

Waarvoor moet iemand jou hebben?

“Natuurlijk kan je me altijd aanspreken op de grote lijnen in de ontwikkeling van U Ned. Ik drink graag een – virtuele - kop koffie om te horen waar kansen of zorgen zitten. Schroom dus niet contact met me op te nemen!”

Wat is je vraag of oproep voor de lezers?

“Het is ontzettend gaaf om bezig te zijn met de ontwikkeling van één van de mooiste regio’s van Nederland. Met een nieuwe kabinet vol ambitie om verstedelijking en bereikbaarheid een impuls te geven, en hopelijk ook snel nieuwe coalities bij gemeentes, kunnen we concreter worden. Dat vraagt iets van ons allemaal: dus laten we blijven zoeken naar het gemeenschappelijk belang en er samen onze schouders onder zetten!”

In het programma U Ned werken het Rijk, de Provincie Utrecht en de regio aan een gezonde groei van de regio Utrecht.

Archief

Cookie-instellingen