Even voorstellen: Mariëlle Dekker

12-11-2021 1028 keer bekeken

Het programmateam bestaat uit de mensen die samen dagelijks met U Ned aan de slag zijn. In deze terugkerende rubriek stellen de programmateamleden zich om de beurt aan u voor. Dit keer is dat Mariëlle Dekker, omgevingsmanager bij U Ned.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

“Mijn naam is Mariëlle Dekker en sinds 1 juli ben ik omgevingsmanager bij U Ned. Deze rol neem ik over van Mandy Boerboom. Mijn achtergrond ligt in het landelijk gebied. Ik ben in opgegroeid op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en ik heb lang gewerkt als omgevingsmanager bij landinrichtingsprojecten op het platteland. De rode draad binnen mijn werk is altijd geweest: mensen die leven en werken binnen een gebied goed meenemen als hun omgeving verandert en hun ideeën en wensen een plek geven binnen die verandering. Natuurlijk is Utrecht een sterk verstedelijkte regio en spelen hier andere onderwerpen meer of minder dan in het landelijk gebied. Maar in essentie wil iedereen gewoon prettig wonen en makkelijk op zijn werk komen. Dat is op het platteland niet anders dan in de stad.”

Wat zie je als jouw grootste opgave binnen U Ned?

“Veel programmaonderdelen van U Ned doen onderzoek naar of maken plannen voor de verre toekomst. Tot 2040 en verder. Voor veel mensen zijn dat nog vergezichten. Hun eigen omgeving en omstandigheden zullen er tegen die tijd waarschijnlijk ook weer heel anders uitzien. Mijn uitdaging is om mensen betrokken te krijgen en te houden, ondanks deze mate van abstractie. En daarbij ook de passende verwachtingen te wekken. Want waarvoor betrekken wij de omgeving en wat doen we met hun ideeën? Juist op het begin van een traject worden vaak belangrijke beslissingen genomen en willen we de omgeving graag horen. Maar het zal lang niet altijd zo zijn dat hun wensen gelijk leiden tot bijvoorbeeld een concreet plan voor woningen die er over 5 jaar staan. Dat soort verwachtingen vooraf temperen voorkomt teleurstellingen.”

Waarvoor moet iemand jullie hebben?

“Ik help mensen en organisaties graag om een goed beeld krijgen van waar U Ned voor staat en aan werkt. Dus als je een informatieavond organiseert waarbij ik iets kan vertellen, of je wilt graag een presentatie over U Ned voor jouw organisatie, dan mag je mij altijd contacteren. Daarnaast vind ik het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kennis en belangen binnen een gebied waarvoor wij plannen maken. Mensen die daar wonen of werken mogen me dus altijd benaderen. En als ik ze niet verder kan helpen, zoeken we samen verder waar ze wel terecht kunnen.”

Wat is jullie vraag of oproep voor de lezers?

“Voor een omgevingsmanager is het noodzakelijk om de juiste mensen of groepen mensen op het juiste moment te kunnen bereiken. Heb je ideeën over hoe dit beter of anders kan? Laat het mij vooral weten.”

In het programma U Ned werken het Rijk, de Provincie Utrecht en de regio aan een gezonde groei van de regio Utrecht.

Archief

Cookie-instellingen