MIRT-verkenning
De MIRT-verkenning onderzoekt maatregelen tot 2030 die de regio Utrecht bereikbaar houden en woningbouw mogelijk maken. Specifiek gaat het om het ontlasten van Utrecht Centraal, het beter bereikbaar maken van Utrecht Science Park, het ontsluiten van nieuwe woon- en werklocaties en de bouw van extra woningen. Het gaat om 17.900 extra woningen in het Beurskwartier, de Merwedekanaalzone en Kanaleneiland, 10.000 in Leidsche Rijn rondom de A2 en Papendorp, 2.000 in Nieuwegein City en 2.500 in Rijnhuizen. De komende twee jaar brengen we maatregelen en oplossingen die hieraan bijdragen in kaart en toetsen we hun effectiviteit.
Online bijeenkomsten
De MIRT-verkenning start met twee online informatiebijeenkomsten. Daarin leggen we uit welke oplossingsrichtingen we onderzoeken en hoe het proces er de komende jaren uitziet. Daarnaast kunnen deelnemers mogelijke aanvullende oplossingsrichtingen aandragen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor bewoners (dinsdag 12 januari) en belangenorganisaties (donderdag 14 januari). Medewerkers van partnerorganisaties binnen U Ned worden op een andere manier bij de MIRT-verkenning betrokken
Participatieplan
In het participatieplan van de MIRT-verkenning staat de participatie-aanpak op hoofdlijnen beschreven. Het plan is te hier te lezen. Elke MIRT-verkeninning bestaat uit een aantal fases, en per fase krijgt de aanpak nog een concretere uitwerking.