Wie ben je en wat is je achtergrond?
“Mijn achtergrond is best divers. De afgelopen ruim 10 jaar heb ik bij allerlei overheidsorganisaties gewerkt, zoals de gemeente Delft, de Rechtspraak en het ministerie van VWS. Altijd in een functie waar ik me als spin in het web bezighoud met plannen, organiseren en projectmatig werken. Omdat ik houd van afwisseling, ben ik eind vorig jaar begonnen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als onderdeel van de zogenaamde projectenpool ondersteun ik programma’s en projecten door het hele land. Zo ben ik in december bij U Ned terecht gekomen. Mijn eerste opdracht binnen deze nieuwe baan, waar ik veel zin in heb!”
Wat zie je als jouw grootste opgave binnen U Ned?
“Als iedereen doet waar hij of zij goed in is, komen we tot het beste resultaat. Collega’s die zich met de inhoud bezighouden, moeten daar hun tijd en aandacht op kunnen richten. Daarom zie ik het als mijn opgave om hen te ontzorgen. Laat mij de bijeenkomsten maar organiseren, de planningen opstellen en de financiën in de gaten houden. Dan zetten we samen de grootste stappen.”
Je bent pas een aantal weken bij U Ned betrokken. Wat valt je op?
“U Ned is een uniek programma, omdat het over zowel mobiliteit als wonen en alles daaromheen gaat. Wij zijn met dingen bezig die uiteindelijk heel veel mensen in de regio Utrecht zullen raken. Die grote scope zorgt er ook voor dat het een complex programma is. Er zijn veel partijen bij betrokken en er spelen natuurlijk ook veel belangen mee. Je merkt wel dat er bij iedereen veel energie zit om met deze enorme opgave aan de slag te gaan.”
Wat is je vraag of oproep voor de lezers?
“Ik ben geboren en getogen in Den Haag en deze regio is voor mij nog nieuw. Daarom wil ik de omgeving graag beter leren kennen. Hoe zien al die gebieden, locaties en knelpunten waar we plannen voor maken er in het echt eigenlijk uit? Binnenkort organiseer ik een fietstocht voor het team van de Verkenning om een kijkje te nemen bij een aantal plekken. Maar in één middag alles zien is natuurlijk niet mogelijk. Dus: tips om deze regio beter te leren kennen? Ik hoor ze graag!”